L’importància de descansar bé |… :)

Hola!! 🙂

Avui us vull parlar sobre el descans, i es que sabem que el descans és important en les nostres vides, però fins a quin punt? He trobat a internet una entrevista amb un doctor qualificat,  el Doctor Josep Morera,  cap de la Unitat d’Alteracions del Son de la Clínica Cima. (Barcelona), que ens dóna una visió científica i mèdica sobre la importància del son.

P. Doctor, som conscients de la importància que té el nostre descans?

R. No som conscients en absolut. No som conscients perquè mai hem fet l’estimació que el somni representa per a nosaltres un terç de la nostra vida, és a dir, si dormim 8 hores, exactament és un terç. I de fet el somni significa la “caixa negra” del nostre viatge nocturn.

P. Quines són les funcions fisiològiques del son?

R. La funció principal és la del descans, reparació, repòs. A part d’aquesta, té moltes altres funcions, d’aprenentatge, se sap que en l’escala zoològica les espècies aprenen somiant, o de restauració de facultats. De fet, està demostrat científicament que l’absència total de son, de manera prolongada, pot portar a la mort, així que a dormir bé 😉

P. Com es tradueix el descans (o el no descans) en el nostre dia a dia?

R. Si una persona té algun trastorn del son o bé no ha dormit prou, l’endemà el seu estat és com de “ressaca” per haber begut molt. Les nostres facultats estan disminuïdes, també tindríem més son durant el dia, menys capacitat de concentració, cansament, etc. Això de manera crònica contribueix a que la persona que pateix el trastorn, es trobi en inferioritat de condicions 😦 .

P. Doctor Morera, coneixent la importància d’un descans sa quins consells podria donar-nos per aconseguir-ho?

R. Per exemple fer exercicis físics a hores primerenques i que no li deixin molt exhaust, sopars lleugers, escoltar música clàssica (si ens agrada), un bany tebi abans de dormir i evidentment un matalàs i un coixí el més còmode possible. Aquest últim punt al nostre país no se li ha donat la importància que mereix, i no obstant això, en altres països com per exemple als EUA, és un aspecte fonamental a l’hora d’anar a dormir.

P. Quines són les exigències que ha de complir un equip de descans, per assegurar-nos un descans sa?

R. És important remarcar que no tots som iguals, i no seria igual la consistència i sensibilitat d’un matalàs per a una persona amb ciàtica o lumbàlgia, que per a una persona que no pateixi cap malaltia, o les diferències d’algú amb sobrepès a algú lleuger . Llavors indicar que no hi ha un únic sistema de descans sinó que cada persona necessita un sistema de descans individualitzat.

Seguint les recomanacions i consells del Doctor Morera segur que aconseguim que millori la qualitat del nostre son.

Adeeu 😀

Anuncis

Deixa un comentari sobre el que penses

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s