Com estalviar electricitat

Holaa:)
Avui us poso uns trucs per poder estalviar energia facilment i amb coses quotidianes:
Com més potència, més cost. Segons la casa i les necessitats, la potència més habitual està entre els 4 i els 10 kW. Has de poder endollar alhora els aparells que necessitis.
Contracta una tarifa per horaris: L’electricitat és més barata entre les 22 i les 12 h. Si els teus horaris et permeten fer servir els electrodomèstics i la calefacció en aquesta franja horària, et pot interessar contractar una tarifa horària.
Facilita la lectura del comptador i revisa que estigui bé a la factura. Les lectures estimades poden ser incorrectes.
La calefacció i l’aire condicionat, a temperatura raonable: Fes-los servir només quan siguis a casa i a una temperatura entre 19 i 21º de dia, i de màxim 17º de nit per a la calefacció i de 24º o 25º per a l’aire condicionat. Pensa que per cada grau de més o de menys, el consum d’energia augmenta entre un 7 i un 8%.
Garanteix un bon aïllament i ventilació: Uns bons vidres, fusteria que no deixi entrar el fred, rivets a les portes i les finestres, catifes al terra i persianes, cortines i tendals t’ajudaran a regular la climatització a casa i a fer-la més sostenible.
Il·luminació de baix consum: Les bombetes de baix consum permeten estalviar fins a un 80% d’energia i duren més que les convencionals. També són recomanables els llums halògens. Fes servir al màxim la llum natural i apaga els llums quan surtis d’una habitació. Posar sensor de moviment en algunes zones o interruptors dividits per a encendre només uns quants llums són altres trucs.
Pensa en blanc: Si has de pintar casa teva o alguna habitació, tingues en compte que els colors clars donen molta més lluminositat i, per tant, ajuden a aprofitar millor la llum natural.
No deixis aparells en mode d’espera: Deixar electrodomèstics en stand-by o carregadors endollats quan no els fem servir pot suposar un 5% del consum energètic.
Fes servir electrodomèstics eficients i de manera correcta(AAA+)

Anuncis

Deixa un comentari sobre el que penses

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s